неделя, 27 декември 2009 г.

Зимното слънце...

Вчера или онзи ден, не помня точно, беше слънчев предиобед. Беше толкова красиво. Не се бях сещала, че ми липсва слънцето тези дни. Беше толкова... живо и спокойно. Слънцето осветяваше мокрите сиви улици, а те не изглеждаха толкова неуютни, огряни от лъчите. Минаваше и през кафевите листа на сухите клони и им придаваше толкова красив цвят... Натрупалите влага от дъжда и снега блокове, не изглеждаха толкова мрачни и сиви, обвити в светлина изглеждаха... някак приятно на мястото си, изглеждаха дори приветливо. Седях пред отворения прозорец и потръпвах от студа, който влизаше, но можех да стоя и да гледам тази картина цял ден... Обичам зимното слънце. Обичам го повече от лятното и пролетното. То идва, за да поправи... за да напомни.

Лятното слънце е прекалено жарко, а и то както пролетното е нещо, с което бързо свикваш и не ти прави впечатление. Може да ти стане лошо от него, защото през повечето време е прекалено. Зимното не е такова... То идва в моменти, в които най-много се нуждаят от него. Улиците, градинките, сградите... всичко е мокро и студено и посивяло и има нужда от топлина и цвят и е толкова хубаво, когато го получат.

Предполагам това е разликата между дълго чакан и трудно постигнат успех и нещо, получено на готово. Сега разбирам и онези странни пожелания за рожден ден "пожелавам ти и достатъчно трудности, за да оцениш хубавите неща, когато ги получаваш" хаха

Днес е мрачно, сиво и много мокро. Искам малко слънце. Мъничко... за няколко минути. Искам дъжда да спре. Но прогнозата е за влошаване, не за оправяне на времето :( Жалко.

Сетих се за една песен. Поздрав (:

Няма коментари:

Публикуване на коментар