сряда, 30 декември 2009 г.

Лепнат за теб (:/)

Днес гледах "Лепнат за теб". Бях го гледала и преди, но не го помнех... а и тогава бях по-малка, не се замислях толкова върху разни му там послания и метафори... Във филма става въпрос за сиамски близнаци. Те са различни, харесват различни неща, но са "лепнати"... не всъщност без кавички... те буквално са си лепнати един за друг... Правят всичко заедно... хората ги обичат, така са си подредили нещата, че са щастливи. Единият среща любовта, а другият получава главната роля в сериал... общо взето си живеят добре.

Но са лепнати един за друг... това започва да им пречи и един ден решават да се разделят. Аз подкрепях идеята също... кой би искал да е толкова много свързан с някого... никакво лично пространство, никаква самостоятелност. 

Е, разделиха се... нещата изглеждаха нормално, но после единият брат реши да замине с годеницата си в друг град. Е... двамата си останаха по сами. Не можеха да се концентрират по същият начин върху работата си, не можеха да се справят... Те дори не можеха да ходят както трябва. На моменти залитаха, защото нямаше кой да ги подпре и падаха... Ъх... разбрах ги. Да, ясно че филмът е метафора... разбрах я.

Как се очаква да свикнеш да живееш без някой, който е бил наоколо през целия ти живот? Ей така... изведнъж...С теб е 24/7, а после един ден просто вече не е... 

Е, филмът имаше хубав край. Братът актьор, замина в малкото градче при брат си. Всъщност се свързваха, както преди, чрез дрехите си. Отделяха се, само за определени неща. Странна работа, но пък така се чувстваха цели. 

...

Осъзнавам колко преходно е всичко. Става ми гадно. Обидно ми е. Като да пренебрегнат обещание, което са ти дали (всъщност обещание, което си мислиш, че са ти дали, но всъщност винаги са ти говорили, че няма как да се изпълни). Инстинктът те кара да се нацупиш и да си "Не се цупи" - "Не се цупя :/" Твърдиш, че не се цупиш, защото знаеш, че няма на кого, нито имаш право да го правиш... толкова е "незряло", а и "ти разбираш всичко" ясно, че "правилното" нещо е да не се цупиш, следователно "Не се цупиш :/"... (но все пак... :/)

Няма коментари:

Публикуване на коментар